Afbeeldingen worden geladen...

Minerale make up

Waarom zou je kiezen voor minerale make-up?

Bij een goede kwaliteit Minerale make-up worden er alleen natuurlijke ingrediënten en pure hoogwaardige mineralen gebruikt, waardoor de kans op allergische reacties veel minder is, de poriën niet verstoppen en de huid niet wordt beschadigd. Minerale make-up verschilt met de klassieke make-up doordat zij anti-comedogeen (veroorzaakt geen mee-eters) is, het de huid niet afsluit en je het absoluut niet voelt zitten.

Klassieke make-up staat er in de regel om bekend dat het vroegtijdige huidveroudering kan bewerkstelligen door het veroorzaken van vrije radicalen, de blokkering van de ademhaling van de huid en de uitdroging van de huid.

Het probleem is dat veel minerale make-upmerken geen zuivere mineralen gebruiken en dat er ook andere niet gezonde ingrediënten aan make-up worden toegevoegd. Je kunt echter zelf heel goed en gemakkelijk testen of de mineralen zuiver zijn of niet.

Doe de test

Doe water in een glas en strooi daar je minerale foundation in. Bij een goede minerale foundation met gemicroniseerde op de juiste manier bewerkte mineralen blijft de foundation boven op het water drijven. Onzuivere of slechte kwaliteit mineralen vermengen zich met het water en niet goed bewerkte mineralen zakken naar de bodem. Als de foundation oplost geeft dit aan dat er geen echte mineralen inzitten en ontstaat er een schuimlaag dan zijn ze met andere stoffen vermengd. Dit wil niet zeggen dat de producten dan per definitie schadelijk zijn voor je huid , alleen mag het dan niet meer als minerale make-up bestempeld worden en wordt het van de lijst geschrapt.

Bij Deux Visages wordt er gewerkt met make up van Mineralogie. Voor vrijblijvend advies maak een afspraak via info@deuxvisages.nl of 06-34564024